suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan museoiden alueellinen työ

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Etelä-Karjalan museo neuvoo ja opastaa paikallismuseoita muun muassa avustusten hakemisessa, rakennusten korjaamisessa, esineistön luetteloinnissa ja esineistön säilyttämisessä.

Lappeenrannan taidemuseo toimii Kaakkois-Suomen aluetaidemuseona, joka tarjoaa Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnille erilaisia taiteen asiantuntijapalveluja, kehittää ja tarjoaa visuaalisia kulttuuripalveluja koko alueelle.

Toimi näin

Alueellista työtä Lappeenrannan museoissa hoitaa kaksi amanuenssia, joista toinen on keskittynyt maakunnalliseen aluevastuisiin ja toinen taidemuseoiden aluevastuisiin. Heihin saa yhteyden helpoimmin sähköpostitse. Sähköpostiosoitteet löytyvät museon verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Suomen museoista suurin osa on valtion ja kuntien yhteisesti rahoittamia. Museot rahoittavat toimintaansa myös omalla varainhankinnalla, kuten pääsymaksuilla.

Tausta ja lainsäädäntö

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLappeenrannan kaupunki
Palvelusta vastaaLappeenrannan kaupunki
Alue Hamina, Iitti, Kotka, Kouvola, Lappeenranta, Miehikkälä, Pyhtää, Virolahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lappeenrannan kaupunki
Päivitetty: 18.6.2020