suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Rauman kaupungin vuokra-asuntojen hallinnoinnista vastaa isännöintitoimisto. Toimiston hoidossa on noin 1450 asuntoa, joista ARA-asuntoja on noin 800. Vapaista asunnoista ja asunnon hakemisesta tai vuokrasopimuksen irtisanomisesta voi tiedustella asiointisähköpostilla tai puhelimitse.

Vuokrasopimuksiin liittyvien vakuuksien määrät vaihtelevat asunnon koon ja talon rakennusvuoden/peruskorjausvuoden mukaan:

yksiöt 300 e – 600 e, kaksiot 400 e – 800 e, kolmiot/neliöt 600 e – 1000 e. 1.1.2017 alkaen vuokranantaja perii asukaslaskutushinnaston mukaiset korvaukset vuokralaisen asunnon tuottamuksellisesta rikkomisesta, huonosta hoidosta, sisällä tupakoinnista tai asunnon muuten epäsiististä kunnosta aiheutuvista kustannuksista.

Ikäihmisten vuokra-asuminen:

Ikääntyneen väestön elämänlaadun kannalta keskeisin asumisen paikka on oma koti, joka tukee itsemääräämisoikeutta, osallisuutta ja mielekästä tekemistä. Ikääntymisen mukanaan tuomiin muutoksiin voi myös itse varautua ottamalla huomioon asunnon ja lähiympäristön mahdollisuudet tilanteessa, jossa toimintakyky iän myötä muuttuu. Tarvittaessa kotona asumista ja päivittäisistä toimista selviytymistä tuetaan kotihoidon palveluilla. Avun tarpeen lisääntyessä ja kun omassa kodissa asuminen ei ole enää mahdollista, järjestetään asuminen ympärivuorokautisessa palveluasumisessa.

Kaupungin tarjoamia vuokra-asuntoja ikäihmisille:

- Sinisaaren vuokra-asunnot Siikapolku 3 A, Sahanpolku 1 A ja 1 B

tiedustelut: Rauman kaupungin isännöintitoimisto puh. 044 403 6096

-Lehtihaka, Lehtimäentie 1, 26840 Kortela, Marttila, Koilahdentie 256, 26720 Monnanummi, Linnavuoren rivitalot (Lapin Vanhainkotiyhdistys ry), Sahamäentie 2, 27230 Lappi

tiedustelut: palvelupäällikkö puh. 044 793 5258

- Uotilan palvelukeskus ja asunnot (Rauman mlk:n vanhustenkotiyhdistys ry), Siilotie 6, 26510 Rauma

tiedustelut: Rauman kaupungin isännöintitoimisto puh. 044 403 6096

Toimi näin

Vapaista asunnoista ja asunnon hakemisesta tai vuokrasopimuksen irtisanomisesta voi tiedustella asiointisähköpostilla tai puhelimitse. Asuntoa voi hakea paperilomakkeella tai täyttämällä sähköisen hakemuksen pankkitunnuksilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 2.5.2022