suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Kokkolan kaupunki

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Kokkola
  • Julkinen palvelu
Alue: Kokkola
Palvelun kielet: suomi, ruotsi

Kokkolassa on monia mahdollisuuksia asua vuokralla. Asuntoja löytyy niin kaupungin keskustasta kuin maaseudultakin Kälviältä, Lohtajalta ja Ullavasta. Kokkolan kaupungin omat vuokra-asunnonvälittäjät ovat Kokkolan Vuokra Asunnot Oy ja opiskelija-asuntoja välittää Kiinteistö Oy Tankkari.


Toimi näin

Vuokra-asuntoa haetaan sähköisesti nettisivujen kautta tai täyttämällä paperinen hakemus.


Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Suurin osa Kokkolan Vuokra Asunnot Oy:n asunnoista on ARA-vuokra-asuntoja, joten asukasvalinta tapahtuu tiettyjen sosiaalisten kriteerien mukaisesti. Suurin osa vuokra-asuntokohteista on asuinkiinteistöjä, mutta joukossa on myös palvelutaloja. Palvelutaloissa noudatetaan ARA:n erityisryhmien asukasvalintaa.


Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.


Palvelun toteuttaa: 
Kokkolan kaupunki