suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Kunnan vuokra-asunnot

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Isonkyrön kunta
Alue: Isokyrö
Palvelun kieli: suomi

Isonkyrön Asuntovuokraus Oy on Isonkyrön kunnan omistama vuokratalo-osakeyhtiö, jonka pääasiallinen tehtävä on asuntojen vuokraus. Yhtiöllä on 203 vuokra-asuntoa. Yhtiö noudattaa Isonkyrön kunnan asuntopoliittista strategiaa.

Isonkyrön Asuntovuokraus Oy, puh. (06) 470 1201

sähköposti: asuntovuokraus(at)isokyro.fi


Toimi näin

Isonkyrön Asuntovuokraus Oy:n asuntoihin on jatkuva haku. Vuokra-asuntoja haetaan asuntohakemuslomakkeella joita saa Isonkyrön kunnan teknisestä toimistosta tai Isonkyrön kunnan kotisivulta. Asuntohakemus on voimassa 3 kk saapumispäivästä, jonka jälkeen se on uusittava.

Vuokra-asuntohakemukseen on liitettävä selvitys hakijan bruttokuukausituloista, verotodistus tai jäljennös viimeksi vahvistetusta verotuksesta yli 18-vuotiailta henkilöiltä sekä selvitys muista asunnon tarpeeseen vaikuttavista seikoista.


Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Palvelu on maksullinen.


Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.


Palvelun toteuttaa: 
Isonkyrön kunta