suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyvinkään kaupunki

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Hyvinkää
  • Julkinen palvelu

Hyvinkään Vuokra-asunnot Oy tarjoaa edullisia ja monipuolisia vuokra-asuntoja hyvinkääläisille sekä toteuttaa osaltaan kaupungin asuntopoliittisia tavoitteita. Hyvinkään Vuokra-asunnot omistaa yli kaksi tuhatta vuokra-asuntoa, jotka on rahoitettu valtion tukemilla lainoilla.

Yrityksen henkilökunta tekee asukasvalinnat ARA:n ohjeistusta noudattaen. Asunnon tarve arvioidaan tapauskohtaisesti, ja suurimmassa tarpeessa olevat ruokakunnat asetetaan etusijalle. Huomioon otetaan hakijan tulot ja varallisuus sekä nykyinen asuntotilanne.

Toimi näin

Hyvinkään Vuokra-asunnot Oy asuntoihin on jatkuva haku. Kaikki asuntohakemukset tulee tehdä kirjallisesti. Hakemuksen voi täyttää joko sähköisesti Hyvinkään Vuokra-asunnot verkkosivulla, tai toimittaa sen paperilla toimistolle.

Voit postittaa hakemuksesi tai tuoda sen itse perille asiakaspalvelumme palveluaikoina.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Perustiedot

Palvelusta vastaaHyvinkään kaupunki
Alue Hyvinkää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyvinkään kaupunki
Päivitetty: 28.5.2020