suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Kunnalliset päiväkodit

  • Palvelu
  • Pirkkala
  • Julkinen palvelu

Pirkkalassa kunnallista päiväkotihoitoa tarjotaan 11 päiväkodissa, jotka sijaitsevat Killossa, Kurikassa, Kyöstillä, Pereellä, Partolassa, Soljassa, Toiviossa sekä Vähäjärven alueella. Mahdollisuus vuorohoitoon on Pereen päiväkodissa. Pirkkalassa toimii myös kaksi luontoryhmää, joista toinen on Puuhkalakin päiväkodissa ja toinen Kurikankulman päiväkodissa.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Äkillisissä tapauksissa (työ- tai opiskelupaikan saaminen), joissa palvelun tarve ei ole ollut ennakoitavissa, paikka järjestetään kahden viikon kuluessa hakemuksen saapumisesta.

Voit hakea kunnalliseen päiväkotiin tai perhepäivähoitoon sähköisellä hakulomakkeella. Lisäksi sähköisellä hakemuksella haetaan yksityisen palvelusetelipäiväkodin palveluseteliä. Yksityiseen perhepäivähoitoon voi hakea paikkaa suoraan hoitajalta.

Lisätietoa varhaiskasvatuspaikan hakemisesta saa varhaiskasvatuksen aluepäälliköltä, joka vastaa palveluohjauksesta.

Ruotsinkielistä varhaiskasvatusta on mahdollista saada Tampereella Svenska Barndaghemmet -päiväkodissa. Hoitopaikkaa haetaan ottamalla yhteyttä suoraan päiväkotiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Varhaiskasvatuksen yhtenä toimintamuotona on päiväkotitoiminta, jota järjestetään päiväkodissa.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hänen hyvinvointiaan. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkodissa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä.

Palvelun toteuttaa

Pirkkalan kunta

Palvelusta vastaa

Pirkkalan kunta
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 22.8.2023