suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Janakkalan kunta

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Janakkala
  • Julkinen palvelu

Vanhemmat voivat hakea lapselleen varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella kunnallisesta perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Kunnallisella perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa eri-ikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Hoitaja valmistaa lapsille ruoan, ja lapset voivat osallistua kodin pieniin työtehtäviin. Jokaiselle lapselle laaditaan varhaiskasvatussuunnitelma.

Janakkalassa toimii noin 20 perhepäivähoitajaa, joista muodostuu kuusi tiimiä. Lisätietoa perhepäivähoidosta saat varhaiskasvatustoimistosta varhaiskasvatuksen palvelupäälliköltä.

Toimi näin

Kunnalliseen perhepäivähoitoon haet ensisijaisesti sähköisen lomakkeen kautta. Voit hakea myös täyttämällä päivähoito-/esiopetushakemus. Toimita hakemus varhaiskasvatustoimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Palvelu on maksullinen.

Vanhemmat maksavat varhaiskasvatuksesta kunnalle, ja hoitaja on työsuhteessa kuntaan. Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJanakkalan kunta
Palvelusta vastaaJanakkalan kunta
Alue Janakkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Janakkalan kunta
Päivitetty: 22.1.2020