suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Isonkyrön kunta

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Isokyrö
  • Julkinen palvelu

Perhepäivähoito on hoitajan omassa kodissa tapahtuvaa varhaiskasvatusta, missä kodinomaisuus tarjoaa luonnollisen ympäristön lapsen kasvuun ja kehitykseen. Omassa kodissaan työskentelevällä hoitajalla voi olla yhtä aikaisesti hoidossa viisi lasta, joista yksi osa-aikaisena.

Hoitopäivän aikana voidaan leikkiä, ulkoilla, askarrella ja laulaa. Lisäksi perhepäivähoitaja osallistuu lasten kanssa kunnan erilaisiin kulttuuri- ja liikuntatapahtumiin, retkille, ym. yhteisiin juhliin (esimerkiksi joulukirkko).

Isonkyrön kunnassa toimii neljä(4) perhepäivähoitajaa, joista yksi Tervajoen alueella.

Perhepäivähoidon varahoitoa järjestetään perhepäiväkodeissa ja päiväkodissa. Hoitosopimusta tehtäessä lapselle määritellään oma varahoitopaikka.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Isonkyrön kunnan sivuilta voi hakea päivähoitopaikkaa sähköisellä hakemuksella läpi vuoden, kuitenkin 4 kk ennen toivottua päivähoidon alkua. Virallinen hakuaika on maaliskuun aikana seuraavalle toimintakaudelle. Huoltaja voi esittää toiveen hakemuksessa päivähoitoyksiköstä. Hakemuksen käsittelee varhaiskasvatusjohtaja ja päätös toimitetaan sähköisesti huoltajille.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaIsonkyrön kunta
Palvelusta vastaaIsonkyrön kunta
Alue Isokyrö
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Isonkyrön kunta
Päivitetty: 9.3.2021