suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rääkkylän kunta

Kouluruokailu

  • Palvelu
  • Rääkkylä
  • Julkinen palvelu

Alue

Rääkkylä
Palvelun kieli: suomi

Kunta tarjoaa maksuttoman kouluaterian esi- ja perusopetuksen oppilaalle koulupäivinä.

Rääkkylässä kouluateria on osa oppilashuoltoa ja koulun kasvatus- ja opetustehtävää. Ruoka valmistetaan koulukeskuksen keittiössä ja hankinnoissa kiinnitetään huomiota lähiruokaperiaatteeseen.

Erityisruokavaliot ja ruoka-aineyliherkkyydet kartoitetaan vuosittain lukuvuoden alussa. Kouluterveydenhoitaja ja ruokalahenkilöstö auttavat tarvittaessa asiassa. Eettisistä tai muista syistä johtuvat ruokavaliot hoidetaan kouluterveydenhoitajan kautta.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Kouluruokailu on maksutonta. Varhaiskasvatuspalvelut ovat maksullisia.


Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.


Palvelun toteuttaa: 
Rääkkylän kunta