suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mustasaaren kunta

Koulukuljetus

  • Palvelu
  • Mustasaari
  • Julkinen palvelu

Sivistyslautakunnassa tehtyjen päätösten perusteella koko kunnan alueella on kaikkien oppilaiden kohdalla voimassa samat periaatteet maksuttomasta koulukuljetuksesta:

Esikoululaiset ja 1.–3. luokkien oppilaat saavat maksuttoman kuljetuksen esikouluun tai kunnan osoittamaan lähikouluun, jos koulumatka on yli 3 kilometriä. (Lain mukaan on kaikilla oppilailla, joiden koulumatka lähikouluun on yli 5 kilometriä, oikeus maksuttomaan koulukuljetukseen.)

Esikoululaisille ja 1.–6. luokkien oppilaat saavat maksuttoman kuljetuksen esikouluun tai kunnan osoittamaan lähikouluun, jos koulutie on luokiteltu heille liian vaaralliseksi Koululiitu-menetelmän mukaisesti. (Esikoululaisille riskiluku on 190 ja 1.–3. luokkien oppilaille 200 ja 4.–6. luokkien oppilaille 240 ja 7.–9. luokkien oppilaille 290.)

Esikoululainen tai 1.–6. luokan oppilas, jolla on oikeus koulukuljetukseen, haetaan kotoa ja tuodaan takaisin kotiin, jos kodin etäisyys päätiestä/kuljetusreitistä on yli 1,5 kilometriä, ja 7.–9. luokan oppilas, jos etäisyys on yli 3 kilometriä, edellyttäen että lakisääteinen koulumatka-aika ei ylity. Jos etäisyys on lyhyempi, oppilas kulkee omin neuvoin päätielle/kuljetusreitille ja takaisin.

Vanhempien yhteishuoltajuuden vuoksi kahdessa eri osoitteessa asuva oppilas saa oikeuden maksuttomaan koulukuljetukseen vakinaiseen osoitteeseensa, jos koulukuljetusperusteet täyttyvät.

Koulukuljetus järjestetään ensisijaisesti linjaliikenteellä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esi- ja perusopetuksen oppilailla on oikeus kunnan järjestämään maksuttomaan koulukuljetukseen, jos koulumatka

  • on yli viisi kilometriä yhteen suuntaan tai
  • muutoin on oppilaan ikään tai olosuhteisiin nähden liian vaikea, rasittava tai vaarallinen.

Päivittäinen edestakainen koulumatka saa odotuksineen kestää enintään kaksi ja puoli tuntia, 13 vuotta täyttäneillä kolme tuntia.

Maksuttoman kuljetuksen vaihtoehtona on vanhemmille myönnettävä avustus oppilaan kuljettamista ja saattamista varten.

Perustiedot

Palvelusta vastaaMustasaaren kunta
Alue Mustasaari
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Mustasaaren kunta
Päivitetty: 10.6.2020