suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokkolan kaupunki

Korkotukilainat

  • Palvelu
  • Kokkola
  • Julkinen palvelu

Korkotukilainaa voidaan hakea vuokra-asuntojen tai asumisoikeusasuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen. Korkotukeen oikeuttaviin hankkeisiin on mahdollista hakea erityisryhmien asunto-olojen parantamiseksi myös erityisryhmien investointiavustusta.

Kokkolan kaupunki arvioi korkotukilainahakemukset ja antaa lausunnon kohteen tarkoituksenmukaisuuden perusteella. Lausunto lähetetään Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle (ARA) sekä hakijalle tiedoksi.

Toimi näin

Korkotukilainahakemus jätetään hankkeen sijaintikuntaan, ja lainaan tarvitaan kunnan puolto. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) hyväksyy lainan korkotukilainaksi.

Kaupunki ilmoittaa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen korkotukilainojen hakuajasta kuulutuksena paikallislehdessä, verkkosivuilla ja virallisella ilmoitustaululla.

Lomake löytyy ARAn verkkosivuilta ja täytettynä lomake palautetaan kirjaamoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Korkotukilainoja voidaan hakea vuokra-asuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä vuokratalojen hankintaan. Niitä voidaan hakea myös asumisoikeusasuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä osaomistusasuntojen rakentamiseen.

Korkotukilaina on pankin tai muun rahoituslaitoksen myöntämä laina, jonka korosta valtio voi maksaa tietyssä tilanteessa osan. Vuokra- tai asumisoikeusasuntojen rakentamista varten myönnetyllä korkotukilainalla on valtion täytetakaus.

Laki vuokra-asuntojen korkotukilainalla rahoitetuista osaomistusasunnoista

Laki vuokra-asuntolainojen ja asumisoikeustalolainojen korkotuesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKokkolan kaupunki
Palvelusta vastaaKokkolan kaupunki
Alue Kokkola
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Kokkolan kaupunki
Päivitetty: 17.11.2020