suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokkolan kaupunki

Korkotukilainat

  • Palvelu
  • Kokkola
  • Julkinen palvelu

Korkotukilainaa voidaan hakea vuokra-asuntojen tai asumisoikeusasuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen. Korkotukeen oikeuttaviin hankkeisiin on mahdollista hakea erityisryhmien asunto-olojen parantamiseksi myös erityisryhmien investointiavustusta.

Kokkolan kaupunki arvioi korkotukilainahakemukset ja antaa lausunnon kohteen tarkoituksenmukaisuuden perusteella. Lausunto lähetetää ...

Toimi näin

Korkotukilainahakemus jätetään hankkeen sijaintikuntaan, ja lainaan tarvitaan kunnan puolto. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) hyväksyy lainan korkotukilainaksi.

Kaupunki ilmoittaa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen korkotukilainojen hakuajasta kuulutuksena paikallislehdessä, verkkosivuilla ja virallisella ilmoitustaululla.

Lomake löytyy ARAn verkkosivuilta ja täytettynä lomake palautetaan kirjaamoon.

Tausta ja lainsäädäntö

Korkotukilainoja voidaan hakea vuokra-asuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä vuokratalojen hankintaan. Niitä voidaan hakea myös asumisoikeusasuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä osaomistusasuntojen rakentamiseen.

Korkotukilaina on pankin tai muun rahoituslaitoksen myöntämä laina, jonka korosta valtio voi maksaa tietyssä tilanteessa osan. Vuokra- tai asumisoikeusasuntojen rakentamista varten myönnetyllä korkotukilainalla on valtion täytetakaus.

Laki vuokra-asuntojen korkotukilainalla rahoitetuista osaomistusasunnoista

Laki vuokra-asuntolainojen ja asumisoikeustalolainojen korkotuesta

Palvelun toteuttaa

Kokkolan kaupunki

Palvelusta vastaa

Kokkolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kokkolan kaupunki
Päivitetty: 23.11.2022