suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Korkotukilainahakemusten vastaanotto

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Korkotukilainaan voidaan hakea seuraaviin kohteisiin:

- vuokra-, asumisoikeus- ja osaomistustalojen rakentamiseen

- erityisryhmille tarkoitetun palveluasumisen kohteeseen, johon ei haeta investointiavustusta

- sellaisen asunto-osakeyhtiömuotoisen vuokratalon rakentamiseen, josta vuokralainen voi lunastaa asunnon omakseen

- vuokra- ja asumisoikeustalojen perusparantamiseen

- vuokra- ja asumisoikeustalojen ja asuntojen hankkimiseen

Lisätietoja edellä mainituista lainoitusmuodoista sekä mm. ARA-talojen purkuavustuksesta sekä takauslainoista vuokrataloille löytyy ARAn verkkosivulta www.ara.fi kohdasta Lainat ja avustukset.

Kunnan on annettava lausunto sille jätetyistä korkotukilainahakemuksista sekä takauslainoista. Ilman kunnan puoltavaa lausuntoa hanke ei voi saada ehdollista varausta ARAlta.

Toimi näin

Korkotukilainahakemus jätetään hankkeen sijaintikuntaan, ja lainaan tarvitaan kunnan puolto. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) hyväksyy lainan korkotukilainaksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) tukee erityisryhmien vuokra-asumista investointiavustuksilla, joihin liittyy korkotukilainoitus. Avustus voidaan myöntää rakentamista, hankintaa ja perusparantamista varten.

Avustusten hakuaika on jatkuva ja hakemukset jätetään hankkeen sijaintikuntaan. Avustusta voivat saada sellaiset hankkeet, joille voidaan myöntää myös korkotukilainaa. Hankkeella on oltava kunnan puolto. Kunta lähettää hakemukset lausuntoineen ARAlle käsiteltäväksi ja päätettäväksi.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Korkotukilainoja voidaan hakea vuokra-asuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä vuokratalojen hankintaan. Niitä voidaan hakea myös asumisoikeusasuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä osaomistusasuntojen rakentamiseen.

Korkotukilaina on pankin tai muun rahoituslaitoksen myöntämä laina, jonka korosta valtio voi maksaa tietyssä tilanteessa osan. Vuokra- tai asumisoikeusasuntojen rakentamista varten myönnetyllä korkotukilainalla on valtion täytetakaus.

Laki vuokra-asuntojen korkotukilainalla rahoitetuista osaomistusasunnoista

Laki vuokra-asuntolainojen ja asumisoikeustalolainojen korkotuesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSalon kaupunki
Palvelusta vastaaSalon kaupunki
Alue Salo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 28.7.2020