suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Kolmiperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Pirkkala
  • Julkinen palvelu

Pirkkalan kunnassa ei tällä hetkellä järjestetä kolmiperhepäivähoitoa kunnallisen perhepäivähoidon piirissä. Perheet voivat kuitenkin halutessaan muodostaa itsenäisesti kolmiperhepäivähoitoryhmän ja palkata yksityisen perhepäivähoitajan. Yksityisen perhepäivähoitajan palkkaamiseen on mahdollista saada yksityisen kotihoidon tukea ja kuntalisää.

Toimi näin

Yksityisen hoidon tuen ja kuntalisien maksatuksen hoitaa Kela.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle kouluikäisen lapsesi varhaiskasvatus voi toteutua niin sanottuna kolmiperhepäivähoitona. Ryhmä voi muodostua 2-4 perheen lapsista. Kunnan perhepäivähoitaja hoitaa lapsia vuoroviikoin perheiden kodeissa sen mukaisesti, mitä perheet ovat asiasta sopineet. Kotien on oltava tarkoitukseen sopivia. Lapsiryhmässä voi olla korkeintaan neljä alle kouluikäistä lasta. Viidentenä lapsena voi olla esikoululainen tai koululainen, joka tarvisee osapäivähoitoa.

Se perhe, jonka kotona lapsia hoidetaan, vastaa ruoan hankinnasta ja esivalmisteluista. Kunta korvaa ruokailusta aiheutuvat kulut.

Palvelun toteuttaa

Pirkkalan kunta

Palvelusta vastaa

Pirkkalan kunta
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 22.3.2023