suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuortaneen kunta

Kirjastopalvelut

  • Palvelu
  • Kuortane
  • Julkinen palvelu

Kuortaneen kunnankirjasto on avoin kirjasto, jossa on palveluaika ja omatoimiaika. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja sekä paperisina että sähköisinä palveluina. Sähköisiä lehtiä voi lukea vain kirjastossa, mutta musiikkia voi kuunnella myös kotona. Henkilökunta auttaa kirjastonkäyttöön liittyvissä asioissa, tiedonhaussa, erilaisten sähköisten palvelujen kä ...

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kirjastokortin ja tunnusluvun eli pin-koodin saat mistä tahansa Eepos-kirjastosta. Saat kortin, kun esität henkilötodistuksen, jossa on valokuva ja henkilötunnus. Se voi olla passi, ajokortti tai poliisin myöntämä henkilötodistus. Alle 15-vuotias lapsi tarvitsee korttia varten huoltajan kirjallisen suostumuksen.

Päästäkseen kirjastoon omatoimiaikana asiakas täyttää käyttöoikeussopimuksen ja sitoutuu allekirjoituksella noudattamaan omatoimiajan käyttösääntöjä. Käyttöoikeus on henkilökohtainen. Alle 15-vuotiaat saavat käyttöoikeuden omatoimi- eli itsepalvelukirjastoon, kun huoltaja on mukana allekirjoittamassa sopimusta kirjastossa.

Asiakas kirjautuu omatoimiaikana kirjastoon kirjastokortilla ja tunnusluvulla eli pin-koodilla ulkona olevan kortinlukijan avulla.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Eepos-kirjastojen omien kokoelmien käyttö, lainaus ja varaaminen sekä henkilökunnan ohjaus ja neuvonta on maksutonta.

Eepos-kirjastoilla on yhteiset käyttösäännöt, yksi kirjastokortti, aineisto- ja asiakasrekisteri, verkkopalvelu ja seutukuljetukset.

Tausta ja lainsäädäntö

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Palvelun toteuttaa

Kuortaneen kunta

Palvelusta vastaa

Kuortaneen kunta
Tekstistä vastaa: Kuortaneen kunta
Päivitetty: 1.3.2022