suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Kiinteistönmuodostus ja rekisteripalvelut

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Rauman kaupunki toimii sitovan tonttijaon asemakaava-alueen kiinteistörekisterinpitäjänä ja laatii tällä alueella tonttijaot ja suorittaa kiinteistötoimitukset, joista yleisimpiä ovat tontin ja yleisen alueen lohkominen sekä rasitetoimitus.

Rauman kaupungin kiinteistö- ja mittaustoimi myy koko Suomen alueelta otteita kiinteistörekisterijärjestelmästä. Kiinteistörekisteriotteita tarvitaan esimerkiksi rakennuslupaa haettaessa ja kiinteistöä tai sen määräalaa myytäessä. Tällaisia otteita ovat muun muassa kiinteistörekisteriotteet, kiinteistörekisterin karttaotteet, lainhuuto- ja rasitustodistukset.

Valtion Maanmittauslaitos toimii viranomaisena asemakaavoittamattomilla alueilla ja ohjeellisen tontijaon asemakaava-alueilla, ranta-asemakaava-alueilla, yleiskaava-alueilla ym.

Sellaisia asemakaavoitettuja alueita, jotka eivät ole sitovan tonttijaon piirissä, ovat pääasiassa ennen kuntaliitoksia Rauman maalaiskunnassa, Kodisjoella ja Lapissa rakennuskaavoitetut alueet. Vanhat rakennuskaavat on lainmuutoksella muutettu asemakaava-nimisiksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 26.5.2020