suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Maanmittauslaitos

Kiinteistön nimen muuttaminen

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Kiinteistörekisterissä jokaisella kiinteistöllä on kiinteistötunnus. Valtaosalle kiinteistöistä on maanmittaustoimituksessa annettu myös nimi, esimerkki kiinteistötunnuksesta ja kiinteistön nimestä: "142-402-3-54, NIKKILÄ". Asemakaava-alueella oleville tonteille ei yleensä ole annettu nimiä, vaikka siihen ei ole estettä.

Maanmittaustoimituksessa kiinteistölle annettava nimi kysytään muodostettavan kiinteistön omistajalta. Nimi voidaan muuttaa myöhemmin. Nimen muuttamisen tarpeellisuus on omistajan harkittavissa.

Kiinteistön nimen muuttaminen tapahtuu kiinteistörekisterin pitäjän tekemällä päätöksellä. Kiinteistörekisterin pitäjä on asemakaavoitetuilla alueilla usein kaupunki/kunta. Kaikkialla muualla kiinteistörekisterin pitämisestä vastaa Maanmittauslaitos.

Toimi näin

Hae toimitusta Asiointipalvelussa: valitse ensin kiinteistö ja mitä toimitusta haet, täytä sitten hakemuksen tiedot ja liitä hakemukseen mahdolliset liitteet.

Voi hakea kiinteistön (rekisteriyksikön) nimen muuttamista myös vapaamuotoisella hakemuksella. Kerro hakemuksessa:

  • kunta missä kiinteistö sijaitsee
  • kiinteistötunnus ja kiinteistön nykyinen nimi
  • kiinteistölle annettava uusi nimi

Jos kiinteistöllä on useita omistajia, kaikkien omistajien on allekirjoitettava hakemus. Lähetä allekirjoitettu hakemus Maanmittauslaitokselle (rekisteriasiat@maanmittauslaitos.fi )

Kenelle ja millä ehdoin

Nimen muuttamista voi hakea kiinteistön omistaja. On suositeltavaa, että nimi muodostuu yhdestä sanasta, joka voi olla myös yhdyssana.

Palvelu on maksullinen.

Tarkemmat tiedot maksusta Maanmittauslaitoksen verkkosivuilla olevassa hinnastossa.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMaanmittauslaitos
Palvelusta vastaaMaanmittauslaitos
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Maanmittauslaitos
Päivitetty: 1.3.2022