suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Kehitysvammaisten koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue: Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi, Valtimo
Palvelun kieli: suomi

Aamu- ja iltapäivätoiminnan tarkoituksena on tarjota oppilaille ohjattua, tavoitteellista ja mielekästä vapaa-ajan toimintaa ammattitaitoisen henkilökunnan ohjauksessa. Tavoitteena on antaa oppilaalle mahdollisuus monipuolisiin elämyksiin ja oppimiskokemuksiin tukien lapsen kokonaisvaltaista kehitystä yksilö- ja ryhmätoiminnan kautta.

Aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistuminen tapahtuu palvelusuunnitelman ja erityishuolto-ohjelman perusteella. Kehitysvammaisella oppilaalla tulee olla voimassa oleva erityishuolto-ohjelma ja siinä maininta iltapäiväkerhosta.

Erityislapsille tarkoitettua iltapäivätoimintaa koordinoidaan ja järjestetään vammaispalvelun alaisuudessa. Toimintaa järjestetään kehitysvammaisille sekä muille vammaispalvelun asiakkaille.

Iltapäivätoiminnan toimintakausi on koulun lukuvuosi. Loma-aikoina, syys-, joulu-, talvi- ja kesälomalla, järjestetään loma-ajan kerhotoimintaa tarpeen mukaan.

Kerho on Joensuun kaupungin alueella avoinna klo 12–16.30 ja loma-aikoina 7.30–16.30. Honkalampi-keskuksen koululla aamu- ja iltapäivätoimintaa on koulupäivinä aamuisin kello 8–9.15 ja iltapäivisin 13–15.45.


Palvelun toteuttaa: 
Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä