suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Kehitysvammaisten koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Aamu- ja iltapäivätoiminnan tarkoituksena on tarjota oppilaille ohjattua, tavoitteellista ja mielekästä vapaa-ajan toimintaa ammattitaitoisen henkilökunnan ohjauksessa. Tavoitteena on antaa oppilaalle mahdollisuus monipuolisiin elämyksiin ja oppimiskokemuksiin tukien lapsen kokonaisvaltaista kehitystä yksilö- ja ryhmätoiminnan kautta.

Aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistuminen tapahtuu palvelusuunnitelman ja erityishuolto-ohjelman perusteella. Kehitysvammaisella oppilaalla tulee olla voimassa oleva erityishuolto-ohjelma ja siinä maininta iltapäiväkerhosta.

Erityislapsille tarkoitettua iltapäivätoimintaa koordinoidaan ja järjestetään vammaispalvelun alaisuudessa. Toimintaa järjestetään kehitysvammaisille sekä muille vammaispalvelun asiakkaille.

Iltapäivätoiminnan toimintakausi on koulun lukuvuosi. Loma-aikoina, syys-, joulu-, talvi- ja kesälomalla, järjestetään loma-ajan kerhotoimintaa tarpeen mukaan.

Kerho on Joensuun kaupungin alueella avoinna klo 12–16.30 ja loma-aikoina 7.30–16.30. Honkalampi-keskuksen koululla aamu- ja iltapäivätoimintaa on koulupäivinä aamuisin kello 8–9.15 ja iltapäivisin 13–15.45.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Päivitetty: 15.10.2020