suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pyhäjoen kunta

Katujen ja yleisten alueiden kunnossapito

  • Palvelu
  • Pyhäjoki
  • Julkinen palvelu

Kunnan vastuulla on katujen ja yleisten alueiden kunnossapito, kuten hiekoitus, auraus, yleisten viheralueiden nurmikon leikkaus, istutukset ja leikkipuistot.

Kiinteistöjen omistajat vastaavat kiinteistölleen johtavan kulkutien kunnossapidosta. Lisäksi kiinteistön omistajan on huolehdittava postinkuljetuksen esteettömästä pääsystä postilaatikolle, sekä jäteauton esteettömästä pääsystä jäteastial ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, katuaukioiden, puistojen, istutusten ja muiden näihin verrattavien yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla. Tontin omistajana sinulla on velvollisuus huolehtia tonttiin rajautuvan katualueen siisteydestä.

Kadun kunnossapito käsittää kadun rikkoutuneen päällysteen korjaamisen tai uudelleen päällystämisen, sorapäällysteisen kadun tasaisena pitämisen ja sorapäällysteisen ajoradan pölyn sitomisen. Kunta huolehtii myös kadun kalusteiden, korokkeiden, suojakaiteiden, liikennemerkkien ja vastaavien laitteiden kunnossapidosta.

Kadun kunnossapitoon kuuluvat lumen ja jään poistaminen ja liukkauden torjunta. Kunta voi päättää, että tietty alue pidetään talvella kunnossa vain osittain, jos siitä ei aiheudu liikenteelle ja liikkumiselle huomattavaa haittaa.

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Palvelun toteuttaa

Pyhäjoen kunta

Palvelusta vastaa

Pyhäjoen kunta
Tekstistä vastaa: Pyhäjoen kunta
Päivitetty: 5.4.2022