suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Järvenpään kaupunki

Katujen ja yleisten alueiden kunnossapito

  • Palvelu
  • Järvenpää
  • Julkinen palvelu

Järvenpään kaupunki ylläpitää katuja ja muita yleisiä alueita käyttämällä kilpailutuksella valittua urakoitsijaa Alltime Oy.

ELY-keskus vastaa omien alueidensa kunnossapidosta. Näitä alueita ovat Lahden Moottoritie, Vanha Lahdentie, Pohjoisväylä, Järvenpääntie, Eriknäsintie sekä Vähänummentie ja Kartanonväylä. Myös näiden teiden vieressä mahdollisesti kulkevat kevyenliikenteenväylät kuuluvat ELY-keskukselle.

Järvenpään kotisivujen kautta voi laittaa palautetta sähköisen asioinnin kautta. ELY-keskukselle palauteväylän kautta.

Toimi näin

Lisätietoja kaupungin kotisivuilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, katuaukioiden, puistojen, istutusten ja muiden näihin verrattavien yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla. Tontin omistajana sinulla on velvollisuus huolehtia tonttiin rajautuvan katualueen siisteydestä.

Kadun kunnossapito käsittää kadun rikkoutuneen päällysteen korjaamisen tai uudelleen päällystämisen, sorapäällysteisen kadun tasaisena pitämisen ja sorapäällysteisen ajoradan pölyn sitomisen. Kunta huolehtii myös kadun kalusteiden, korokkeiden, suojakaiteiden, liikennemerkkien ja vastaavien laitteiden kunnossapidosta.

Kadun kunnossapitoon kuuluvat lumen ja jään poistaminen ja liukkauden torjunta. Kunta voi päättää, että tietty alue pidetään talvella kunnossa vain osittain, jos siitä ei aiheudu liikenteelle ja liikkumiselle huomattavaa haittaa.

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJärvenpään kaupunki
Palvelusta vastaaJärvenpään kaupunki
Alue Järvenpää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Järvenpään kaupunki
Päivitetty: 30.7.2020