suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lappeenrannan kaupunki

Katsomusaineen opiskelu

  • Palvelu
  • Lappeenranta
  • Julkinen palvelu

Jokainen oppilas opiskelee uskontoa tai elämänkatsomustietoa kaikilla vuosiluokilla. Oppilaille järjestetään enemmistön mukaista uskonnon opetusta. Tämä tarkoittaa Lappeenrannassa evankelisluterilaisen uskonnon opetusta. Kaikki evankelisluterilaisen seurakunnan jäsenet osallistuvat tähän opetukseen. Myös kaikki muut oppilaat voivat huoltajan ilmoituksesta osallistua tähän uskonnon opetukseen.

Lappeenrannan kouluissa järjestetään myös ortodoksiseen seurakuntaan kuuluville heidän oman uskontonsa opetusta.

Muuhun kuin evankelisluterilaiseen tai ortodoksiseen seurakuntaan kuuluville oppilaille, jotka eivät osallistu em. uskonnonopetukseen, järjestetään heidän oman uskontonsa opetusta silloin, jos vähintään 3 samaan uskonnolliseen yhdyskuntaan kuuluvan oppilaan huoltaja sitä pyytää.

Jos oppilas ei kuulu uskonnollisiin yhdyskuntiin eikä hän osallistu uskonnon opetukseen, opetetaan hänelle elämänkatsomustietoa. Opetusryhmässä tulee olla vähintään 3 oppilasta. Jos huoltaja pyytää, voi uskonnolliseen yhdyskuntaan kuulumaton oppilas osallistua enemmistön uskonnon opetukseen.

Koska muita kuin evankelisluterilaisen uskonnon opetukseen osallistuvia oppilaita on Lappeenrannassa vähän, voi katsomusaineen opiskelu tapahtua muussa kuin omassa koulussa.

Toimi näin

Ota yhteyttä lapsesi opettajaan tai rehtoriin saadaksesi lisätietoa katsomusaineiden opettamisesta.

Kouluun ilmoittautumisen yhteydessä tiedustellaan lapsesi katsomukseen liittyviä tietoja opetuksen järjestämistä varten.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLappeenrannan kaupunki
Palvelusta vastaaLappeenrannan kaupunki
Alue Lappeenranta
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lappeenrannan kaupunki
Päivitetty: 15.11.2021