suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Salon kansalaisopiston opetustarjonnassa on kursseja kaikenikäisille. Syyskauden opintotarjonta julkaistaan elokuussa ja kevätkauden tarjonta vuodenvaihteessa. Opinto-opas "Salo vapaalla" on ensisijaisesti sähköisesti luettavissa kansalaisopiston nettisivuilta mutta sitä painatetaan rajattu määrä jakoon mm. Salon palvelupisteisiin (kirjastoihin).

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Opisto on aikuisoppilaitos. Kaikille kursseille voivat osallistua 15 vuotta täyttäneet, mutta osa opinnoista on suunnattu myös alle 15-vuotiaille. Tietyt kurssit on tarkoitettu vain ikääntyville, työttömille, maahanmuuttajille, lapsille tai jollekin muulle kohderyhmälle. Lisätietoa saat kurssikuvauksista tai soittamalla toimistoon. Alla on avattuna erilaisia kurssitoteutuksia.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Kansalaisopiston toiminta-alueena on Salon kaupunki. Kansalaisopiston opinnot on tarkoitettu kaikille asuinpaikasta ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Toiminta perustuu lakiin vapaasta sivistystyöstä. Taiteen perusopetuksesta (TPO) säädetty laki määrittää kuvataidekoulun, käsityökoulun, teatterikoulun ja sirkuskoulun toimintaa. Maahanmuuttajakoulutukset perustuvat perusopetuslakiin ja -asetukseen ja lakiin kotoutumisen edistämisestä. Opiston toimintaa ohjaa vapaa-ajanlautakunta.

Palvelu on maksullinen.

Kurssimaksu määräytyy vapaa-ajan lautakunnan hyväksymän hinnaston mukaisesti.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSalon kaupunki
Palvelusta vastaaSalon kaupunki
Alue Salo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 28.9.2021