suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Alajärven kaupunki

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston toimialue käsittää Alajärven, Soinin ja Vimpelin kunnat. Järvi-Pohjanmaan kansalaisopisto järjestää elinikäisen oppimisen periaatetta toteuttaen sekä paikallisiin ja alueellisiin sivistystarpeisiin pohjautuen yleissivistävää aikuiskoulutusta sekä lasten ja nuorten vapaaehtoista taide- ja taitoaineiden opetusta toiminta-alueensa asukkaille. Kansalaisopisto voi järjestää myös elinkeinoelämää tukevaa ja siihen läheisesti liittyvää koulutusta sekä kehittämis- ja palvelutoimintaa.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kurssitarjontaan pääsee tutustumaan opistopalvelut.fi sivustolla. Kursseille voi myös ilmoittautua samalla sivustollla. https://www.opistopalvelut.fi/jarvipohjanmaa/index.php

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Palvelu on maksullinen.

Pääsääntöisesti kansalaisopiston kursseilta peritään kurssimaksu, mutta pienehkö osa kursseista voi olla maksuttomiakin.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAlajärven kaupunki
Palvelusta vastaaAlajärven kaupunki
Alue Alajärvi, Soini, Vimpeli
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Alajärven kaupunki
Päivitetty: 11.5.2022