suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite

Kaikukortti

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kulttuuri kuuluu kaikille. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa hankkia lippuja esimerkiksi museoon, teatteriin tai konserttiin. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti. Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, teatteriin tai konsertteihin. Kaikukortti on henkilökohtainen eikä se maksa mitään. Kaikukortti on voimassa vuoden ajan kortin saamispäivästä lukien.

Kaikukortilla voit hankkia lipun moniin Keski-Pohjanmaan ja Kruunupyyn alueella oleviin kulttuurikohteisiin, kuten museoihin, teattereihin, festivaaleille ja konsertteihin. Kaikukorttiverkostossa on mukana yhteensä 30 kulttuurikohdetta ja suuri osa niiden tarjonnasta. Kaikukortilla voit hankkia kurssipaikkoja suureen osaan Kokkolan seudun opiston sekä Perhonjokilaakson kansalaisopiston kursseista.

Jokainen Kaikukortissa mukana oleva kulttuurikohde kertoo omilla verkkosivuillaan, mihin tapahtumiin tai esityksiin Kaikukortti käy. Voit myös soittaa kulttuurikohteeseen ja tiedustella Kaikukortilla saatavaa tarjontaa.

Jos perheessäsi on alle 16-vuotiaita lapsia, voit hankkia myös perheesi lapsille lippuja Kaikukortilla silloin, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan. Voit hankkia Kaikukortilla lippuja myös lapsenlapsillesi, kun osallistut heidän kanssaan samaan tapahtumaan.

Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien henkilöiden mahdollisuuksia nauttia taiteesta ja kulttuurista.

Kaikukortilla voi osallistua myös muiden Kaikukortti-paikkakuntien kulttuuritarjontaan. Kaikukortin piirissä on myös muiden Kaikukortti-paikkakuntien kulttuuritarjonta. Muiden paikkakuntien Kaikukortti-kulttuuritarjontaan voi tutustua tarkemmin Kulttuuria kaikille -palvelun Kaikukortti-sivulla.

Toimi näin

Kaikukortilla voit hankkia lipun moniin Keski-Pohjanmaan ja Kruunupyyn alueella oleviin kulttuurikohteisiin, kuten museoihin, teattereihin, festivaaleille ja konsertteihin. Kaikukortilla voit myös hankkia kurssipaikkoja suureen osaan Kokkolan seudun opiston sekä Perhonjokilaakson kansalaisopiston kursseista.

Kaikukortin voit saada yksiköistä, jotka on listattu Kaikukortin jakajiksi Keski-Pohjanmaalla ja Kruunupyyssä. Saat Kaikukortin, jos olet asiakkaana jossakin näistä paikoista.Pyydä oma Kaikukorttisi henkilökunnalta. Kaikukortin saaminen ei edellytä erillisiä todistuksia tuloistasi.

Jokainen Kaikukortissa mukana oleva kulttuurikohde kertoo omilla verkkosivuillaan, mihin tapahtumiin tai esityksiin Kaikukortti käy. Voit myös soittaa kulttuurikohteeseen ja tiedustella Kaikukortilla saatavaa tarjontaa.

Kaikukortilla hankit lipun kulttuurikohteen omasta lipunmyyntikanavasta. Lippua hankkiessasi varaudu näyttämään Kaikukortti ja kerro sen numero. Kaikukortilla et voi hankkia lippuja verkkokaupasta.

Jos hankit lipun Lippupisteen tai muun kaupallisen lipputoimiston kautta, sinun on maksettava palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton. Useimpien kulttuuritoimijoiden lippuja on mahdollista hankkia myös suoraan toimijalta niin, ettei joudu maksamaan palvelumaksua.

Kaikukortti-pääsylippuja ja kurssipaikkoja saattaa olla rajattu määrä. Jos haluat osallistua Kokkolan seudun opiston tai Perhonjokilaakson kansalaisopiston kurssille, ilmoittaudu kurssille tavalliseen tapaan etukäteen ja lisäksi ilmoita Kaikukorttisi numero puhelimitse opiston toimistoon.

Ota Kaikukortti mukaan, kun menet kulttuuritapahtumaan tai kurssille. Henkilökunta saattaa pyytää sinua näyttämään Kaikukortin ja henkilötodistuksen.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit saada Kaikukortin jos

  • käytät asiakkaana sellaisia Soiten palveluita, jotka ovat mukana Kaikukortti-toiminnassa ja sinulla ei tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi ole rahaa pääsylippuihin
  • olet vähintään 16-vuotias.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Palvelusta vastaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Alue Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Reisjärvi, Toholampi, Veteli
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Päivitetty: 6.5.2022