suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Janakkalan kunta

Joustava perusopetus (JOPO)

  • Palvelu
  • Janakkala
  • Julkinen palvelu

Janakkalassa on yksi yhteiskoulujen yhteinen JOPO-luokka Tervakosken yhteiskoulussa. Joustavasta perusopetuksesta tiedotetaan Turengin ja Tervakosken yhteiskoulujen oppilaita ja vanhempia yleisesti sekä erityisesti niitä oppilaita vanhempineen, jotka hyötyisivät joustavasta perusopetuksesta.

Opiskelusta hyötyvät oppilaat, joille sopii toiminnallinen ja työpainotteinen opiskelu. Opetus suunnitellaan yksilöllisesti ja siinä vuorottelevat työpaikkaopiskelu sekä lähiopetusjaksot koulussa. Tarkoituksena on perehdyttää oppilas työelämään ja auttaa häntä löytämään itselleen sopiva ammattiala tai koulutusvaihtoehto peruskoulun jälkeen. Työpaikkajaksolla on myös kouluaineisiin liittyviä oppimistehtäviä, joista oppilas huolehtii itse.

Toimi näin

Joustavaan perusopetukseen haetaan maaliskuun aikana. Moniammatillinen oppilashuoltoryhmä valitsee oppilaat ja Tervakosken yhteiskoulun rehtori tekee oppilasvalinnoista hallintopäätökset.

Kenelle ja millä ehdoin

Joustavaan perusopetukseen voivat hakea vähintään 14-vuotiaat yläkoululaiset.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Joustava perusopetus (JOPO) tukee yläkoulun eli 7.— 9. luokkien oppilaita, jotka ovat vaarassa jäädä ilman perusopetuksen päättötodistusta. Joustavassa perusopetuksessa korostuvat toiminnallisuus, erilaisten oppimisympäristöjen käyttö ja työssäoppiminen.

Joustavan perusopetuksen järjestämiseen osallistuvat peruskoulujen lisäksi kuntien nuoriso-, sosiaali- ja terveystoimi sekä ammatilliset oppilaitokset, lukiot ja nuorten työpajat. Opetus järjestetään ryhmämuotoisena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJanakkalan kunta
Palvelusta vastaaJanakkalan kunta
Alue Janakkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Janakkalan kunta
Päivitetty: 30.5.2021