suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyvinkään kaupunki

Joustava perusopetus (JOPO)

  • Palvelu
  • Hyvinkää
  • Julkinen palvelu

Joustavalla perusopetuksella vähennetään perusopetuksen keskeyttämistä ja ehkäistään syrjäytymistä.

Joustava perusopetus on tarkoitettu niille 8–9-luokkien oppilaille, joilla on alisuoriutumista ja heikko opiskelumotivaatio sekä oppilaille, joiden arvioidaan olevan vaarassa syrjäytyä jatkokoulutuksesta ja työelämästä.

Joustavassa perusopetuksessa käytetään työmuotoja, joilla lisätään oppilaiden osallisuutta ja yhteenkuuluvuutta kouluyhteisössä sekä vahvistetaan huoltajien ja kaikkien joustavassa perusopetuksessa työskentelevien yhteistä kasvatustyötä. Opetuksessa painotetaan toiminnallisia ja työpainotteisia opiskelumenetelmiä.

Oppilas valitaan joustavaan perusopetukseen oppilaan ja hänen huoltajiensa tekemän hakemuksen sekä haastattelun perusteella perusopetuksen 7. tai 8. vuosiluokalla. Paikkoja jaettaessa etusijalla ovat 8-luokkalaiset.

Toimi näin

Oppilas valitaan joustavaan perusopetukseen oppilaan ja hänen huoltajiensa tekemän hakemuksen sekä haastattelun perusteella.

Lisätietoja joustavasta perusopetuksesta saa kaupungin nettisivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Joustavaan perusopetukseen voivat hakea vähintään 14-vuotiaat yläkoululaiset.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Joustava perusopetus (JOPO) tukee yläkoulun eli 7.— 9. luokkien oppilaita, jotka ovat vaarassa jäädä ilman perusopetuksen päättötodistusta. Joustavassa perusopetuksessa korostuvat toiminnallisuus, erilaisten oppimisympäristöjen käyttö ja työssäoppiminen.

Joustavan perusopetuksen järjestämiseen osallistuvat peruskoulujen lisäksi kuntien nuoriso-, sosiaali- ja terveystoimi sekä ammatilliset oppilaitokset, lukiot ja nuorten työpajat. Opetus järjestetään ryhmämuotoisena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHyvinkään kaupunki
Palvelusta vastaaHyvinkään kaupunki
Alue Hyvinkää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyvinkään kaupunki
Päivitetty: 23.6.2020