suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyvinkään kaupunki

Jäteneuvonta

  • Palvelu
  • Hyvinkää
  • Julkinen palvelu

Jokaisella jätettä tuottavalla on jätelain mukaan velvollisuus huolehtia jätteistään asianmukaisesti.

Neuvontaa asumis- ja yhdyskuntajätteiden ja vaarallisten aineiden käsittelyssä saa Kiertokapulasta. Kuntalaiset voivat saada tietoa kuntalaisten oman toiminnan ympäristövaikutuksista, kierrätyksestä ja jätteiden käsittelystä. Neuvonnan tarkoitus on vähentää yhdyskuntajätteen määrää ja haitallisuutta ja varmistaa asianmukainen jätehuolto.

Kiertokapula ylläpitää jätehuoltopalvelun asiakasnettiä. Kiertokapulan nettisivuilta saa ohjeita lajitteluun, kompostointiin, lajitteluvelvoitteisiin ja jätemäärän vähentämiseen. Lisäksi sivuilta saa oppaita ja muita materiaaleja.

Kotitalouksien pakkausjätteiden eli keräyslasin, metallin, muovin ja pahvin käsittelyyn saa neuvoja ja ohjeita Ringin kotisivuilta.

Lähimmän keräyspaikan löytämisessä auttaa kierrätysinfo -verkkopalvelu sekä Ringin palvelupistehaku.

Toimi näin

Kiertokapula Oy huolehtii jäteneuvonnasta toimialueellaan. Soita Kiertokapulan jäteneuvontaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Neuvontaa yhdyskuntajätteiden käsittelyyn saa kunnalta ja kunnan jätelaitokselta. Kuntalaiset saavat tietoa oman toimintansa ympäristövaikutuksista, kestävästä kulutuksesta, kierrätyksestä, kompostoinnista, ruokahävikistä ja jätteiden käsittelystä. Neuvonnan tarkoitus on vähentää yhdyskuntajätteen määrää ja haitallisuutta ja varmistaa asianmukainen jätehuolto. Voit ilmoittaa roskaamisesta tai puutteista vaarallisten aineiden käsittelyssä ja varastoinnissa kunnan jäteneuvontaan.

Kunta voi järjestää neuvonnan itse tai muulla tavoin, esim. ostopalveluna.

Perustiedot

Palvelusta vastaaHyvinkään kaupunki
Alue Hyvinkää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyvinkään kaupunki
Päivitetty: 29.5.2020