suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sipoon kunta

Jätehuolto

  • Palvelu
  • Sipoo
  • Julkinen palvelu

Kunnan vastuulla olevista jätehuollon palvelutehtävistä vastaa Rosk'n Roll -jätehuoltopalvelut. Yhtiö järjestää jätteen keräilyn, jätteen ja vaarallisten jätteiden vastaanoton. Lisäksi yhtiö huolehtii jätteiden hyödyntämisestä ja jäteasemien, eko- ja sekajätepisteiden ylläpidosta.

Sipoon jätehuollon viranomaistehtävästä vastaa Porvoon alueellinen jätelautakunta, joka esimerkiksi päättää jätetaksasta ja käsittelee tyhjennysvälien poikkeukset. Sipoon kunnan ympäristönsuojeluviranomainen valvoo yleisesti jätehuoltoa, jätteiden hyötykäyttöä ja käsittelyä sekä näiden aiheuttamia päästöjä tai muita haittoja ympäristölle.

Toimi näin

Jätehuoltoon liittyvät yleisimpiä asioita (jätehuoltoon liittyminen, asiakastietojen muuttaminen ja jätteenkeräysastian tyhjennysvälin pidentämisen haku) voit hoitaa Rosk'n Rollin sähköisessä asiointipalvelussa (https://web.rosknroll.fi/) tai ottamalla yhteyttä yhtiön asiakaspalveluun (asiakaspalvelu@rosknroll.fi).

Jätteenkeräysastian tyhjennysvälin pidentämistä voit hakea myös tulostettavalla lomakkeella jätelautakunnan jätehuoltokoordinaattorilta. Löydät palautusosoitteen ja sähköpostiosoitteet lisätietokysymyksiä varten lomakkeelta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Sipoon kunnassa on käytössä useita erilaisia jätemaksuja. Keskeisimpiä ovat sekajäteastian tyhjennysmaksu, ekomaksu sekä biojätteen erilliskeräyksen jätemaksu. Kaikki maksut löytyvät Rosk'n Roll jätehuoltopalvelun sivuilta http://www.rosknroll.fi/

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRosk 'n Roll -jätehuoltopalvelu
Palvelusta vastaaSipoon kunta
Alue Sipoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Sipoon kunta
Päivitetty: 18.11.2021