suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Jätehuolto

  • Palvelu
  • Salo
  • Yksityinen palvelu

Kaikki asuinkiinteistöt ja vapaa-ajan kiinteistöt on liitettävä jätteenkuljetukseen. Salossa on voimassa kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetusjärjestelmä. Tämä tarkoittaa, että kiinteistön haltija hankkii kiinteistölleen tarvittavat jäteastiat ja tilaa astioille tyhjennykset joltakin alueella toimivalta yrittäjältä.

Toimi näin

Jätteet kuljetetaan kuntien yhteisen jäteyhtiön, Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n vastaanottopaikkaan. Suuret jäte-erät ja isokokoiset jäte-esineet, jotka eivät mahdu kiinteistön jäteastiaan, tulee viedä suoraan Korvenmäen jätekeskukseen tai muulle Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n jäteasemalle. Tietoa jätekeskuksen ja jäteasemien palveluista ja aukioloista löytyy Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n sivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Jätteet on lajiteltava syntypaikalla. Polttokelpoinen jäte (ent. sekajäte) on laitettava kiinteistön käytössä olevaan jäteastiaan.

Kotitalouksien hyötyjätteet (metalli, lasi, kartonki, paperi) on lajiteltava polttokelpoisesta jätteestä erikseen ja vietävä joko oman taloyhtiön keräysastioihin, Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n ylläpitämille hyötyjätepisteille tai suoraan Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n jätekeskukseen tai jäteasemille, jossa kotitalouksien hyötyjätteet otetaan vastaan maksutta.

Biojäte on kerättävä erikseen kymmenen tai useamman asunnon taloyhtiössä. Biojätteelle voi järjestää oman jäteastian ja tyhjennykset tai biojätteen voi kompostoida jätehuoltomääräyksien mukaisesti kiinteistöllä

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSalon kaupunki, Lounais-Suomen Jätehuolto Oy
Muut vastuuorganisaatiotLounais-Suomen Jätehuolto Oy
Palvelusta vastaaSalon kaupunki
Alue Salo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 15.4.2021