suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite

Hoitotarvikejakelu

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hoitotarvikejakelun asiakkaita ovat kaikki ne pitkäaikaista sairautta sairastavat avohoidon potilaat, joiden sairauden hoidon tai sen jälkitilan seurannan kannalta on tarpeellista antaa hoitotarvikkeita tai välineitä.

Soiten keskitetty hoitotarvikejakelu toimii Kokkolan terveyskeskuksesta, josta tilaukset ja jakelu hoidetaan koko Soiten alueelle. Asiakkaat tilaavat hoitotarvikkeensa sähköisesti palse.fi-portaalista tai puhelimitse.

Hoitotarvikejakelun tuotteita voi hakea noutolokerikoista tai Soiten terveysasemilta. Noutolokerikot löytyvät Keski-Pohjanmaan keskussairaalasta, Tunkkarin, Kannuksen, Kruunupyyn ja Teerijärven terveyskeskuksista sekä Kälviältä Leporanta palveluasumisyksikön tiloista.

Lokerikoista voi noutaa tilatut hoitotarvikkeet arkipäivisin klo 8-19 välisenä aikana, paitsi Teerijärvellä ja Kruunupyyssä klo 8-17 välisenä aikana. Noutamatta jätetyt tuotteet palautuvat automaattisesti viikon kuluttua takaisin Soiten hoitotarvikejakeluun.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Hoitotarvikkeiden saamiseksi tarvitaan päätös hoitavasta yksiköstä. Tarvikkeet ovat asiakkaille maksuttomia ja hoitotarvikkeet saa 3 kuukaudeksi kerrallaan.

Palvelu on maksuton.

Hoitotarvikkeet ovat käyttäjälleen maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Palvelusta vastaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Alue Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Reisjärvi, Toholampi, Veteli
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Päivitetty: 24.2.2022