suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Soite

Hoitotarvikejakelu

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hoitotarvikejakelun asiakkaita ovat kaikki ne pitkäaikaista sairautta sairastavat avohoidon potilaat, joiden sairauden hoidon tai sen jälkitilan seurannan kannalta on tarpeellista antaa hoitotarvikkeita tai välineitä.

Soiten keskitetty hoitotarvikejakelu toimii Kokkolan terveyskeskuksesta, josta tilaukset ja jakelu hoidetaan koko Soiten alueelle. Asiakkaat tilaavat hoitotarvikkeensa sähköisesti ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Hoitotarvikkeiden saamiseksi tarvitaan päätös hoitavasta yksiköstä. Tarvikkeet ovat asiakkaille maksuttomia ja hoitotarvikkeet saa 3 kuukaudeksi kerrallaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Palvelun toteuttaa

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue - Soite

Palvelusta vastaa

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue - Soite
Tekstistä vastaa: Soite
Päivitetty: 1.1.2023