suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokkolan kaupunki

Harkinnanvarainen kulukorvaus

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kokkolan seudun työllisyyden kuntakokeilu vastaa palvelun tarjoamisesta henkilöille, joiden kotikunta on Kokkola, Kannus, Perho, Kaustinen, Halsua, Lestijärvi, Toholampi tai Veteli, ja jotka kuuluvat työllisyyden edistämisen kuntakokeilun kohderyhmään.

KEHA-keskus maksaa korvauksia henkilöasiakkaille, joille työllisyyden kuntakokeilu päättää myöntää oikeuden harkinnanvaraisen kulukorvaukseen.

Ku ...

Toimi näin

Keskustele kuntakokeilun asiantuntijan kanssa mahdollisuudestasi saada harkinnanvaraista kulukorvausta.

Kuntakokeilun asiantuntija tekee päätöksen harkinnanvaraisen kulukorvauksen myöntämisestä.

Osallistu saamasi päätöksen mukaiseen palveluun. Hae kulukorvausta kuukauden kuluessa palvelun käytöstä aluehallinnon TE-asiointipalvelussa. Tunnistaudu asiointipalveluun pankkitunnusten, mobiilivarmenteen tai sirullinen henkilökortin avulla.

Jos asiointipalvelun käyttö ei ole mahdollista tai sinulla ei ole vahvaan tunnistautumiseen tarvittavia välineitä, voit hakea korvausta paperilomakkeella ”Harkinnanvaraisen kulukorvauksen maksatushakemus” (TEM 630). Toimita maksatushakemus KEHA-keskuksen maksatusyksikön yhteystiedoilla.

Voit toimittaa maksatushakemuksen sähköisesti myös ELY-keskuksen yksityishenkilöille suunnatun yleisen asiointilomakkeen liitteenä.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntakokeilun asiantuntija tekee päätöksen harkinnanvaraisen kulukorvauksen myöntämisestä.

Kulukorvauksen maksaa KEHA-keskus.

Kulukorvaus voidaan maksaa suomalaiselle tai ulkomaalaiselle pankkitilille sekä tarvittaessa myös vastaanottokeskuksen antamalle prepaid-kortille. Mikäli käytät prepaid-korttia, ilmoita vastaanottokeskukseesi, että saat kulukorvausta.

Kuntakokeilu ei voi myöntää harkinnanvaraista kulukorvausta, jos sinulla on mahdollisuus saada työttömyysturvaa.

Harkinnanvaraisen kulukorvauksen myöntäminen on osa TE-palveluihin liittyvää kuntakokeilua. Sitä voidaan myöntää ja maksaa määräaikaisena 1.3.2021–31.7.2025. Työllisyyden kuntakokeilut päättyvät 31.12.2024. Harkinnanvaraisen kulukorvauksen päätös on tehtävä siihen mennessä kuntakokeilussa.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

KEHA-keskus

Palvelusta vastaa

Kokkolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kokkolan kaupunki
Päivitetty: 14.9.2023