suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sipoon kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Sipoo
  • Julkinen palvelu

Etsivän nuorisotyön tehtävänä on tavoittaa tuen tarpeessa oleva nuori ja auttaa hänet palvelujen ja muun tuen piiriin. Tavoitteena on auttaa nuorta löytämään itselleen työ, opiskelupaikka tai muuta vastaavanlaista toimintaa. Etsivä nuorisotyö auttaa nuorta arjessa sekä tarvittaessa lähtee yhdessä nuoren kanssa asioimaan eri palveluissa (esimerkiksi sosiaalityössä, TE-toimistolla, terveydenhuollon palveluissa ja koulussa).

Etsivä nuorisotyö on suunnattu 16–28-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Palvelu on nuorelle vapaaehtoista ja maksutonta ja se perustuu luottamukselliseen kontaktiin. Etsivää nuorisotyötä tehdään pitkäjänteisesti ja nuoren tarpeita vastaavasti.

Huoli nuoresta?

Viranomaisten lisäksi kuka tahansa nuoren lähipiiristä voi olla yhteydessä nuoren suostumuksella etsivään työhön, kun nuoresta herää huoli. Etsivä nuorisotyö on ilmoituksen saatuaan yhteydessä nuoreen ja tarjoaa apuaan.

Toimi näin

Voit soittaa tai laittaa viestiä tai sähköpostia etsiville nuorisotyöntekijöille. Voi myös tulla käymään arkisin kello 8–16.

Etsi sinulle sopivaa palvelua koppari.fi-verkkosivulta. Kopparista löydät sipoolaisten 12–28-vuotiaiden nuorten palvelut yhdestä osoitteesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka työntekijöiden tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa, ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSipoon kunta
Palvelusta vastaaSipoon kunta
Alue Sipoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Sipoon kunta
Päivitetty: 21.7.2020