suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Janakkalan kunta

Etsivä nuorisotyö

  • Palvelu
  • Janakkala
  • Julkinen palvelu

Janakkalassa etsivän nuorisotyön kohderyhmänä ovat pääsääntöisesti 15- 29-vuotiaat nuoret, jotka ovat palveluiden ulkopuolella tai vaarassa pudota palveluiden piiristä. Yhteydessä etsivään voi olla esimerkiksi, jos jää ilman opiskelupaikkaa tai jos joku asia askarruttaa koulunkäynnissä tai tulevaisuuden suunnittelun kanssa apu olisi tarpeen. Suunnitelmissa saattaa olla itsenäistyminen ja oma asunto, mutta ei tietoa mitä tehdä ja miten edetä. Tai olisiko apua, jos joku lähtisi mukaan TE-toimistoon, sosiaalitoimistoon, Kelaan, uuteen opiskelupaikkaan tai auttaisi virallisten papereiden kanssa.

Toimi näin

Ota yhteyttä etsivän nuorisotyön työntekijään omassa kunnassasi. Voit hakea etsivää nuorisotyöntekijää Into ry:n etsivähaulla.

Etsivään nuorisotyöhön voi olla yhteydessä kuka vain, jolla herää huoli nuoresta. Toisen asteen oppilaitokset ja puolustusvoimat ovat velvollisia ilmoittamaan nuoren tiedot oman kotikunnan etsivään nuorisotyöhön, jos opinnot tai palvelus keskeytyy. Lisäksi muilla viranomaisilla on oikeus ilmoittaa nuoren tiedot, jos he katsovat sen nuoren asioiden eteenpäin saattamisen kannalta tarpeelliseksi. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja luottamukseen. Ei ole väärän kokoista tai väärän näköistä asiaa ottaa yhteyttä, yhdessä pohtiminen voi tuoda ratkaisuja ja mahdollisuuksia!

Kenelle ja millä ehdoin

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Palvelu on tarkoitettu alle 29-vuotiaille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Etsivä nuorisotyö auttaa koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella olevia nuoria pääsemään koulutukseen, työhön tai muuhun heidän tarvitsemaan palveluun. Etsivän nuorisotyön työntekijät ovat läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen keskusteluun aikuisen kanssa. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on nuorille vapaaehtoista.

Etsivä nuorisotyö ottaa myös yhteyttä alle 29-vuotiaisiin nuoriin, jotka ovat esimerkiksi keskeyttäneet koulunsa tai ase- tai siiviilipalveluksensa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJanakkalan kunta
Palvelusta vastaaJanakkalan kunta
Alue Janakkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Janakkalan kunta
Päivitetty: 30.5.2021