suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuortaneen kunta

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus esiopetusikäisille

  • Palvelu
  • Kuortane
  • Julkinen palvelu

Kuortaneella esiopetus on järjestetty opetustoimessa kuten muukin perusopetus. Esiopetuksen lisäksi esioppilailla on mahdollisuus olla esiopetusta täydentävässä varhaiskasvatuksessa aamut ja iltapäivät. Tällöin hoitoajat muotoutuvat vanhempien työoloaikojen ja työmatka-aikojen mukaisena.

Toimi näin

Esiopetusta täydentävään varhaiskasvatuspalveluun on haku samalla lomakkeella kuin esiopetukseen, jos paikkaa haetaan heti kauden alusta. Kesken kauden haetaan paikkaa kuten muuhunkin varhaiskasvatuspalveluun täyttämällä sähköiset hakukaavakkeet ja tuloselvityskaavakkeet.

Kenelle ja millä ehdoin

Lapsi ei voi olla esiopetusta täydentävässä varhaiskasvatuksessa, mikäli toinen vanhemmista on kotona. Muussa tapauksessa hoitoaika muotoutuu vanhempien työaikojen ja työmatka-aikojen mukaisesti.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko pääsevät kotiin tai siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Kuortaneen kunta

Palvelusta vastaa

Kuortaneen kunta
Tekstistä vastaa: Kuortaneen kunta
Päivitetty: 18.10.2023