suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokkolan kaupunki

Esiopetuslasten varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Kokkola
  • Julkinen palvelu

Esiopetusaika on pääsääntöisesti klo 9 - 13. Varhaiskasvatuksesta ennen esiopetuksen alkua ja esiopetuksen päätyttyä peritään maksu.

Varhaiskasvatus järjestetään pääsääntöisesti esiopetuspaikassa.

Kaupunkialue: Vuorohoitoa tarvitsevan esiopetuslapsen varhaiskasvatus järjestetään yö-, lauantai-, sunnuntai- ja varhaisen aamuhoidon osalta Kotimetsän päiväkodissa.

Ullavan esiopetuksen varhaiskas ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatusta ensisijaisesti verkkoasioinnin kautta.

Tulostettavan lomakkeen löydät www.kokkola.fi > Opetus- ja kasvatus > Varhaiskasvatus > Lomakkeet ja hakemukset.

Kenelle ja millä ehdoin

Lapsella on oikeus varhaiskasvatukseen maksuttoman esiopetuksen lisäksi silloin, kun lapsen molemmat huoltajat ovat ansiotyössä, opiskelevat päätoimisesti tai ovat yrittäjiä.

Mikäli esiopetuslapsi tarvitsee ilta-, lauantai-, sunnuntai- tai vuorohoitoa, esiopetuspaikka on Kiviniityn päiväkodin esiopetusryhmä.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko pääsevät kotiin tai siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Kokkolan kaupunki

Palvelusta vastaa

Kokkolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kokkolan kaupunki
Päivitetty: 28.9.2023