suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruokolahden kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Ruokolahti
  • Julkinen palvelu

Esiopetusryhmiä on kaksi. Toinen ryhmä toimii päiväkodissa ja toinen koulun tiloissa. Ryhmissä työskentelee kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa ja varhaiskasvatuksen lastenhoitaja. Varhaiskasvatuksen erityisopettaja tekee yhteistyötä esiopetusryhmien kanssa. Lapsen oppimisvalmiuksia tuetaan ja havaittuihin vaikeuksiin puututaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Toimi näin

Esiopetukseen haku tapahtuu sähköisesti eDaisy- asiointipalvelun kautta esiopetushakemuksella. Löydät linkin ohjelmaan kunnan verkkosivuilta, palvelut -kohdasta. Palveluun kirjautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla.

Samalla hakemuksella voi hakea myös esiopetuksen lisäksi tarvittavaa varhaiskasvatusta ja kuljetusta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Esiopetusaika on maksutonta. Lisäksi tarvittava varhaiskasvatus on maksullista.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRuokolahden kunta
Palvelusta vastaaRuokolahden kunta
Alue Ruokolahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ruokolahden kunta
Päivitetty: 17.8.2021