suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pyhäjoen kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Pyhäjoki
  • Julkinen palvelu

Kaikille 6-vuotiaille järjestetään maksutonta esiopetusta. Esiopetus on oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna annettavaa opetusta. Esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaa osallistuminen on pakollista 1.8.2015 lukien.

Esiopetuksen tehtävänä on edistää lapsen hyviä kasvu-, kehitys- ja oppimisedellytyksiä. Esiopetus tukee kotien kasvatustehtävää ja luo pohjaa lapsen koulutien alkamiselle.

Esiopetusta järjestetään kahdessa opetusryhmässä Saaren koululla ja sekä yhdessä opetusryhmässä Yppärin koululla. Esiopetukseen osallistuvilla lapsilla on mahdollisuus käyttää myös muita varhaiskasvatuspalveluja.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPyhäjoen kunta
Palvelusta vastaaPyhäjoen kunta
Alue Pyhäjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pyhäjoen kunta
Päivitetty: 2.11.2021