suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Pirkkala
  • Julkinen palvelu

Huoltajan on huolehdittava siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Kunta on velvollinen järjestämään sen alueella asuville lapsille oppivelvollisuutta edeltävänä vuonna esiopetusta.

Pirkkalassa esiopetus järjestetään koulujen yhteydessä ja se on osa esi- ja perusopetuksen kokonaisuutta. Esiopetusta järjestetään koulupäivinä neljä tuntia päivässä, 20 tuntia viikossa. Esiopetuksessa noudatetaan samoja koulujen työ- ja loma-aikoja kuin perusopetuksessa.

Koulujen loma-aikoina esioppilaat voivat tarpeen mukaan osallistua heille järjestettävään hoitoon. Hoito järjestetään keskitetysti yhdellä tai kahdella koululla. Työntekijöinä toimivat koulujemme koulunkäynninohjaajat. Loma-aikojen hoitoon hakemisesta tiedotetaan huoltajia erikseen Wilma-viestillä.

Esiopetukseen ilmoittaudutaan sen vuoden tammikuussa, jona lapsi aloittaa esiopetuksessa.

Toimi näin

Lapset ilmoitetaan esiopetukseen ja aamu- ja iltapäivätoimintaan Wilma-järjestelmän kautta. Mikäli sinulla ei ole Wilma-tunnuksia, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen oppilasasiat@pirkkala.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkkalan kunta
Palvelusta vastaaPirkkalan kunta
Alue Pirkkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 23.3.2022