suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Pirkkala
  • Julkinen palvelu

Huoltajan on huolehdittava siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Kunta on velvollinen järjestämään sen alueella asuville lapsille oppivelvollisuutta edeltävänä vuonna esiopetusta.

Pirkkalassa esiopetus järjestetään koulujen yhteydessä ja se on osa esi- ja perusopetuksen kokonaisuutta. Esiopetusta järjestetään koulupäivinä neljä tunt ...

Toimi näin

Lapset ilmoitetaan esiopetukseen ja aamu- ja iltapäivätoimintaan Wilma-järjestelmän kautta. Mikäli sinulla ei ole Wilma-tunnuksia, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen oppilasasiat@pirkkala.fi

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Pirkkalan kunta

Palvelusta vastaa

Pirkkalan kunta
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 23.3.2022