suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lahden kaupunki

Esiopetus

  • Palvelu
  • Lahti
  • Julkinen palvelu

Huoltajan velvollisuutena on huolehtia, että oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna lapsi osallistuu esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Lahdessa esiopetukseen, myös englannin- ja ruotsinkieliseen haetaan tammikuussa. Elokuussa alkavaan esiopetukseen haetaan ensisijaisesti sähköisesti. Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi myös päivähoitoa, sitä haetaan samalla sähköisellä hakemuksella. Englanninkieliseen esiopetukseen ja ruotsinkieliseen esiopetukseen haetaan paperilomakkeella. Katso tarkemmat hakuajat ja ohjeet Lahden kaupungin Varhaiskasvatuspalvelujen verkkosivuilta tai kysy lisätietoa Varhaiskasvatuspalveluista.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLahden kaupunki
Palvelusta vastaaLahden kaupunki
Alue Lahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lahden kaupunki
Päivitetty: 24.3.2021