suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokkolan kaupunki

Esiopetus

  • Palvelu
  • Kokkola
  • Julkinen palvelu

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Kokkolassa esiopetusta järjestetään suomeksi ja ruotsiksi.

Esiopetusta järjestetään kunnallisissa päiväkodeissa, kouluilla sekä ostopalvelupäiväkodissa.

Esiopetuksen lukuvuosi noudattelee pääosin koulujen työ- ja loma-aikoja.

Esiopetus perustuu opetushallituksen hyväksymiin esiopetuksen opetussuunnitelman perustei ...

Toimi näin

Esiopetukseen ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti tammi-helmikuun aikana samaan aikaan perusopetukseen ilmoittautumisen kanssa.

Esiopetusikäisille lapsille lähetetään väestörekisterin osoite- ja kielitietojen perusteella kirje, jossa ilmoitetaan lapselle osoitettu esiopetuspaikka. Kirjeessä on tarvittavat ohjeet ilmoittautumista varten.

Mikäli et saa kirjettä tai haet esiopetuspaikkaa muulloin kuin varsinaisena ilmoittautumisaikana, ota yhteyttä varhaiskasvatuksen toimistopalveluihin.

Kenelle ja millä ehdoin

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna.

Esiopetusikäinen lapsi on oikeutettu varhaiskasvatukseen maksuttoman esiopetuksen lisäksi.

Mikäli esiopetuslapsi tarvitsee ilta-, lauantai-, sunnuntai- tai vuorohoitoa, esiopetuspaikka on Kiviniityn päiväkodin esiopetusryhmä.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Kokkolan kaupunki

Palvelusta vastaa

Kokkolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kokkolan kaupunki
Päivitetty: 3.3.2022