suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyvinkään kaupunki

Esiopetus

  • Palvelu
  • Hyvinkää
  • Julkinen palvelu

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Opetukseen voivat osallistua myös ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Esiopetusta annetaan vähintään 700 tuntia lukuvuodessa (4h päivässä), ja esiopetuksen toiminta-ajat noudattavat koulujen toiminta-aikoja lukuun ottamatta lauantaipäiviä. Esiopetuksen päivittäiset kellonajat määritellään kunkin yksikön esiopetuksen toimintasuunnitelmassa. Hyvinkäällä esiopetusta annetaan pääsääntöisesti varhaiskasvatuksen alaisuudessa sekä koulujen että päiväkotien tiloissa.

Esiopetuksen kuljetusetuuteen on oikeutettu hyvinkääläinen, Hyvinkäällä esiopetukseen osallistuva perusopetuslain mukaiseen maksuttomaan esiopetukseen oikeutettu oppilas, jonka matka kotoa esiopetukseen tai päivähoidosta esiopetukseen ja esiopetuksesta kotiin tai päivähoitoon on kolmea kilometriä pitempi. Kuljetusetuus koskee ensisijaista esiopetuspaikkaa. Kuljetukset järjestetään yhteiskuljetuksina perusopetuksen kanssa. Perusopetuslaki, Hyvinkään kaupungin päätökset ja koulukuljetusopas linjaavat kuljetusetuuden myöntämistä.

Toimi näin

Ilmoittaudu esiopetukseen sähköisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHyvinkään kaupunki
Palvelusta vastaaHyvinkään kaupunki
Alue Hyvinkää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyvinkään kaupunki
Päivitetty: 25.5.2020