suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiteen kaupunki

Esiopetuksen oppilashuolto

  • Palvelu
  • Kitee
  • Julkinen palvelu

Esiopetuksen oppilaalla on oikeus oppilashuoltoon eli huolenpitoon lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä yksilönä että osana ryhmää.

Kiteellä toimii sekä laaja että yksikkökohtainen oppilashuoltoryhmä. Laajassa oppilashuoltoryhmässä tavoitteenamme on yhteisön hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen jokapäiväisessä arjessa ja esiopetuksen käytännöissä. Yksikkökohtaisen oppilasryhmän tavoitteena taas on yksittäisen lapsen tai lapsiryhmän hyvinvoinnin, oppimisen ja turvallisuuden edistäminen.

Esiopetuksen oppilashuollolla pyritään Kiteellä oppimisen, psyykkisen ja fyysisen terveyden sekä sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen, turvallisen kasvu- ja oppimisympäristön sekä välittämisen- ja huolenpidon kulttuurin luomiseen. Myös kasvun ja kehityksen esteiden, oppimisvaikeuksien ja muiden ongelmien havaitseminen ja avun saanti (varhainen puuttuminen) sekä lapsen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen yhdessä huoltajien kanssa on tärkeää.

Oppilashuoltopalvelut Kiteellä ovat lastenneuvolan ja kouluterveydenhuollon, Hytkesin (Lasten ja nuorten hyvinvointikeskus), psykologin ja koulukuraattorin palveluita.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetuksen oppilaalla on oikeus oppilashuoltoon eli huolenpitoon lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä yksilönä että osana ryhmää. Henkilökohtaisina palveluina esiopetukseen osallistuva lapsi voi saada neuvolan terveydenhoitopalveluja sekä psykologi- ja kuraattoripalveluja. Tarvittaessa lapsen tueksi kootaan monialainen asiantuntijaryhmä.

Oppilashuollon tavoitteena on luoda lapselle terve ja turvallinen oppimis- ja kasvuympäristö, tukea oppimista, lieventää ja ehkäistä oppimisen esteitä ja oppimisvaikeuksia, suojata mielenterveyttä ja ehkäistä syrjäytymistä.

Esiopetuksen oppilashuoltoa toteuttavat kunnan viranomaiset yhteistyössä lapsen vanhempien tai huoltajien ja lapsen itsensä kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKiteen kaupunki
Palvelusta vastaaKiteen kaupunki
Alue Kitee
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kiteen kaupunki
Päivitetty: 13.1.2021