suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Esiopetuksen opiskeluhuolto

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Esiopetuksen oppilaalla on oikeus opiskeluhuoltoon, joka on huolenpitoa lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä yksilönä että osana ryhmää. Yhteisöllinen (koulukohtainen) opiskeluhuoltosuunnitelma perustuu Rauman kaupungin yhteiseen opiskeluhuoltosuunnitelmaan, jota on täydennetty yksikkökohtaisilla tavoitteilla/suunnitelmilla.

Esiopetuksen kohdalla yhteisöllinen opiskeluhuolto toteutuu niin että koulujen yhteydessä olevat esiopetusryhmät osallistuvat koulujen opiskeluhuoltotyöhön. Kourujärven koulun, Kodisjoen koulun (jos esioppilaita), Kaaron koulun, Lapin koulun, Pyynpään koulun, Nanun koulun, Karin koulun, Unajan koulun ja Pohjoiskehän koulun yhteydessä olevia esiopetusryhmiä koskeva opiskeluhuolto sisältyy koulun yhteisölliseen opiskeluhuoltosuunnitelmaan.

Helkkilän, Onnelan, Papinpellon vuoropäiväkodin, Sampaanalan ja Tenavakallion päiväkotien yhteydessä toimivat esiopetusryhmät muodostavat yhden yhteisöllisen opiskeluhuoltoryhmän.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetuksen oppilaalla on oikeus oppilashuoltoon eli huolenpitoon lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä yksilönä että osana ryhmää. Henkilökohtaisina palveluina esiopetukseen osallistuva lapsi voi saada neuvolan terveydenhoitopalveluja sekä psykologi- ja kuraattoripalveluja. Tarvittaessa lapsen tueksi kootaan monialainen asiantuntijaryhmä.

Oppilashuollon tavoitteena on luoda lapselle terve ja turvallinen oppimis- ja kasvuympäristö, tukea oppimista, lieventää ja ehkäistä oppimisen esteitä ja oppimisvaikeuksia, suojata mielenterveyttä ja ehkäistä syrjäytymistä.

Esiopetuksen oppilashuoltoa toteuttavat kunnan viranomaiset yhteistyössä lapsen vanhempien tai huoltajien ja lapsen itsensä kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 6.9.2021