suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite

Endokrinologian poliklinikka

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Soiten endokrinologisella poliklinikalla tutkitaan, hoidetaan ja seurataan umpieriterauhasten tauteja sairastavia potilaita. Sairausryhmiä ovat diabetes, kilpirauhassairaudet, sairaalloinen lihavuus, osteoporoosi, kalsiumaineenvaihdunnan sairaudet sekä umpieriterauhasten kasvaintaudit.

Diabeteshoitajan tehtäviin kuuluvat hoidon suunnittelu, ohjaus ja seuranta. Diabeteshoitaja huolehtii diabeetikkojen taudin alkuvaiheen ohjauksesta, säännöllisistä määräaikaiskontrolleista sekä hoidon tehostamisesta yhteistyössä lääkärin kanssa. Vastaanotot ajanvarauksella.

Vastaanottokäynti sisältää mm. elämäntapaohjausta, jalkojen tarkistuksen, lääkityksen tarkistuksen ja laboratoriokokeet. Seurantakäynnit sovitaan potilaan kanssa yksilöllisen tarpeen mukaan.

Vastaanotolle tullaan lääkärin tai hoitajan lähettämänä. Aika varataan puhelimitse omalta terveysasemalta. Myös seurantakäynnit asiakas varaa itse.

Syksyisin ja keväisin lääkehoitoisille diabeetikoille järjestetään silmänpohjakuvaukset. Kuvaus suoritetaan lääkärin määräyksestä 1-3 vuoden välein.

Diabeetikon jalkojen kunnon tarkastaa diabeteshoitaja ja lääkäri, jotka lähettävät tarvittaessa jalkaterapeutin hoitoon.

Ravitsemusterapeutti antaa sekä yksilö- että ryhmäohjausta osastojen ja poliklinikoiden potilaille ja heidän omaisilleen. Ravitsemushoito on osa potilaan kokonaishoitoa. Ravitsemushoidon tavoitteena on ehkäistä ja hoitaa sairauksia ravitsemuksen keinoin. Hyvä ravitsemustila parantaa elämänlaatua, vähentää komplikaatioita ja nopeuttaa sairaudesta tai toimenpiteestä toipumista.

Jalkaterapeutti toimii jalkaterän eri muutoksien ja toimintahäiriöiden asiantuntijana sekä hoitaa niitä arvioitavan tarpeen mukaan. Jalkaterapian tavoitteena on ennaltaehkäistä syntyviä jalkaongelmia sekä ylläpitää jalkaterän toimintaa sekä edistää sitä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Palvelusta vastaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Alue Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Reisjärvi, Toholampi, Veteli
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Päivitetty: 17.9.2021