suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Endokrinologian palvelut

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on hormoneja tuottavien elinten sairauksia. Näitä ovat muun muassa kilpirauhasen, lisäkilpirauhasen, lisämunuaisten ja aivolisäkkeen sairaudet, miesten sukupuolirauhasten toiminnan häiriöt tai hormoneja tuottavista soluista lähtöisin olevat kasvaimet missä tahansa elimessä. Lisäksi hoidamme potilaita, joilla on vaikea rasva-aineenvaihdunnan häiriö tai vaikea lihavuus.

Monia näistä sairauksista, kuten kilpirauhasen vajaatoimintaa tai rasva-aineenvaihdunnan häiriöitä hoidetaan yleensä terveysasemilla.

Sinua tutkitaan ja hoidetaan endokrinologian poliklinikalla lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotoilla tai osastolla. Endokrinologiset rasituskokeet eli hormonitoimintojen verikoetutkimukset tehdään poliklinikalla.

Endokrinologian poliklinikan yhteydessä toimii lihavuuspoliklinikka, jossa arvioidaan vaikean lihavuuden hoitoa yhteistyössä ravitsemusterapeutin ja vatsaelinkirurgin eli gastrokirurgin kanssa.

Toimi näin

Alkuvaiheessa ota ensisijaisesti yhteys omalle terveysasemallesi tai työterveyslääkäriin, josta sinut voidaan ohjata tarpeellisiin perustutkimuksiin ja niiden perusteella tarvittaessa laaditaan lähete erikoissairaanhoitoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Päivitetty: 14.9.2021