suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Elintapaneuvonta

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Elintapaneuvonnan tarkoituksena on tukea hyvinvointia ja terveyttäsi. Neuvonta on ammattilaisen ja asiakkaan välistä yhteistyötä, missä pohditaan yhdessä erilaisia pieniä tavoitteita elintapojesi muutokseen. Sinulla on mahdollisuus saada tukea esimerkiksi sopivan liikkumisen aloittamiseksi tai sinun terveyttä edistävän syömisen löytämiseksi.

Elintapaneuvonta lähtee tilanteesi alkukartoituksesta. ...

Toimi näin

Voit aloittaa oman terveytesi edistämisen helposti Omaolo-palvelun kautta. Pääset alkuun terveystarkastuksella, jonka jälkeen voit siirtyä itsellesi sopiviin hyvinvointivalmennuksiin. Terveystarkastus arvioi elintapojasi ja henkistä hyvinvointiasi ja kertoo, miten elintapasi vaikuttavat arvioituun elinikääsi ja sairastumisriskeihisi.

Mikäli haluat elintapaneuvontaa keskustellen vastaanotolla, ota yhteyttä asuinpaikkasi terveydenhoitajaan sote-asemalle, neuvolaan tai opiskeluhuoltoon. Myös fysioterapeutit ohjaavat sinua liikkumista koskevissa kysymyksissä.

Voit myös hyödyntää kuntien ja järjestöjen tarjoamia palveluita. Löydät oman asuinkuntasi verkkosivujen palveluvalikoimasta tietoa koskien muun muassa ryhmäliikuntaa, liikuntaneuvonta ja ulkoilureittejä. Useimmat kunnat tarjoavat käyttöösi myös elintapatarjottimen, joka antaa sinulle tietoa koskien ravitsemusta, liikuntaa, mielen hyvinvointia ja riittävää unta. Sähköinen elintapatarjotin on työikäisille aikuisille suunnattu palvelutarjotin, jonka avulla löydät hyvinvointia ja terveyttä tukevaa tietoa ja kuntasi tarjoamia palveluita.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 29.5.2023