suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sipoon kunta

Eläinsuojelu

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tarkastus tehdään saman päivän aikana kiireellisissä tapauksissa, joissa eläimen henki on vaarassa tai epäily koskee poikkeuksellisen vakavaa eläinsuojelurikosepäilyä.

Itä-Uudenmaan alueella eläinsuojelutarkastuksia tekee pääasiassa valvontaeläinlääkäri, mutta päivystysaikaan myös praktikkoeläinlääkäri tai poliisi voivat hoitaa kiireellisiä tapauksia.

Toimi näin

Jos herää epäilys, että eläintä ei hoideta eläinsuojelulain säännösten mukaisesti, voit tehdä asiasta eläinsuojeluilmoituksen valvontaeläinlääkäri.

Ilmoituksen voit tehdä puhelimitse tai sähköpostitse. Nimettömiä ilmoituksia ei oteta vastaan. Ilmoittajan tietoja ei kerrota tarkastuskohteessa.

Yhteystiedot ja lisää tietoa löydät Porvoon kaupungin nettisivulta: http://www.porvoo.fi/elainsuojelu

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos epäilet, että eläintä on kohdeltu kaltoin, ilmoita siitä kunnaneläinlääkärille, kunnan terveydensuojeluvalvontaa hoitavalle viranhaltijalle tai poliisille. Eläimiä on suojeltava parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta ja eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua on edistettävä. Eläinsuojelulaissa säädetään muun muassa eläimen pitopaikasta, ravinnosta, hoivasta, kohtelusta ja jalostuksesta.

Eläinsuojelulain valvontaan osallistuvat kunta sekä valtion viranomaiset, kuten poliisi.

Kiireellisessä tapauksessa saat poliisiin yhteyden soittamalla hätänumeroon 112.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorvoon kaupunki
Palvelusta vastaaSipoon kunta
Alue Porvoo, Sipoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Sipoon kunta
Päivitetty: 13.6.2019