suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sipoon kunta

Eläinlääkäripalvelut

  • Palvelu
  • Sipoo
  • Julkinen palvelu

Porvoon kaupungin ympäristöterveydenhuolto vastaa eläinlääkäripalveluista Sipoon alueella.

Eläinlääkärin vastaanotto

Eläimiä hoidetaan vastaanotoilla ajanvarauksen perusteella pääsääntöisesti kello 8–16. Ajanvaraus vastaanotoille on arkisin kello 8−9. Kiireellisissä tapauksissa eläinlääkärin tavoittaa arkisin kello 9–16 jättämällä viestin puhelinvastaajaan.

Maksuvälineinä vastaanotoilla käyv ...

Toimi näin

Varaa aika eläinlääkärin vastaanotolle sähköisessä ajanvarausjärjestelmässä tai soittamalla Sipoon eläinlääkärin puhelinnumeroon arkisin kello 8–9. Kiireellisissä tapauksissa kello 9–16 jätä soittopyyntö vastaajaan. Muina aikoina ole yhteydessä eläinlääkäripäivystykseen, ellei asia voi odottaa seuraavaan arkipäivään.

Kenelle ja millä ehdoin

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole saatavilla yhteistoiminta-alueella.

Tausta ja lainsäädäntö

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluvat myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Kunnat järjestävät eläinlääkäripalveluita usein yhteistyössä naapurikuntien kanssa. Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikille kotieläimille kaikkina vuorokaudenaikoina. Kunnassa voi olla kunnaneläinlääkäreitä, tai kunta voi tehdä palveluista sopimuksen yksityisen eläinlääkäripalvelun tarjoajan kanssa.

Palvelun toteuttaa

Porvoon kaupunki

Palvelusta vastaa

Sipoon kunta
Tekstistä vastaa: Sipoon kunta
Päivitetty: 20.7.2021