suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Eläinlääkäripalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Salon ja Someron kaupunkien alueella työskentelee viisi praktiikkaa tekevää eläinlääkäriä, joista kaksi Halikon, kaksi Someron ja yksi Perniön vastaanotolla.

Vastaanotolla hoidetaan lemmikkieläimet, painottuen perusterveyden- ja sairaudenhoitoon ja siellä pystytään suorittamaan tavanomaiset kirurgiset toimenpiteet, kuten rokotukset, hammaskiven poistot, kastraatiot ja kissojen steriloinnit. Eläi ...

Toimi näin

Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikkina vuorokaudenaikoina. Varaa aika eläinlääkärille soittamalla vastaanotolle tai tilakäynnille puhelinpalvelun palveluaikana. Kun eläinlääkäri on kiireellisessä toimenpiteessä, mahdollisesti myös puhelinaikana, hän ei pysty vastaamaan puheluihin. Huomioithan myös, että sovittuihin aikoihin saattaa tulla muutoksia kiireellisten toimenpiteiden vuoksi.

Kun tarvitset päivystysaikana kiireellistä eläinlääkäripalvelua, soita päivystysnumeroon.

  • Hyötyeläinten osalta palvelupuhelinnumeroon soitettaessa puhelu ohjautuu alueen päivystävälle eläinlääkärille, kun valitset päivystysalueen puhelimessa annettavien ohjeiden perusteella.
  • Salon ja Someron kaupunkien pieneläinpäivystystä hoitaa Raisiossa sijaitseva Eläinsairaala Evidensia Vettori.

Eläinsuojeluilmoituksen voi tehdä kuka vain, jos epäilee eläinten huonoa kohtelua ja eläinsuojelulain vastaista toimintaa. Vapaamuotoisen ilmoituksen voi tehdä valvontaeläinlääkärille sähköpostitse tai puhelimitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole saatavilla yhteistoiminta-alueella.

Salon ja Someron kunnaneläinlääkärit tarjoavat virka-aikana peruseläinlääkäripalveluja sekä hyöty- että pieneläimille. Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikkina vuorokaudenaikoina.

Tausta ja lainsäädäntö

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluvat myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikille kotieläimille kaikkina vuorokaudenaikoina. Alueen ympäristöterveydenhuollon järjestäjä voi tuottaa palvelut itse tai hankkia ne yksityiseltä eläinkääripalvelun tuottajalta.

Palvelun toteuttaa

Salon kaupunki

Palvelusta vastaa

Salon kaupunki
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 12.12.2023