suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Eläinlääkäripalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Salon ja Someron kaupunkien alueella työskentelee viisi praktiikkaa tekevää eläinlääkäri, joista kaksi Halikon, kaksi Someron ja yksi Perniön vastaanotolla.

Vastaanotolla hoidetaan lemmikkieläimet, painottuen perusterveyden- ja sairaudenhoitoon ja siellä pystytään suorittamaan tavanomaiset kirurgiset toimenpiteet, kuten kastraatiot ja steriloinnit. Eläinlääkärit tekevät myös tilakäyntejä tuotant ...

Toimi näin

Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikkina vuorokaudenaikoina. Varaa aika eläinlääkärille soittamalla ma - pe 8.00 - 9.00.

Kun eläinlääkäri on kiireellisessä toimenpiteessä, mahdollisesti myös puhelinaikana, hän ei pysty vastaamaan puheluihin. Huomioithan myös, että sovittuihin aikoihin saattaa tulla muutoksia kiireellisten toimenpiteiden vuoksi.

Kun tarvitset päivystysaikana kiireellistä eläinlääkäripalvelua, soita päivystysnumeroon.

  • Hyötyeläinten osalta palvelupuhelinnumeroon soitettaessa puhelu ohjautuu alueen päivystävälle eläinlääkärille, kun valitset päivystysalueen puhelimessa annettavien ohjeiden perusteella.
  • Salon kaupungin pieneläinpäivystystä hoitaa Raisiossa sijaitseva Eläinsairaala Evidensia Vettori.
  • Someron alueen pieneläinpäivystyksestä vastaa Lohjan eläinlääkäripalvelut.

Kenelle ja millä ehdoin

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole saatavilla yhteistoiminta-alueella.

Kunnaneläinlääkärit tarjoavat peruseläinlääkäripalveluja sekä hyöty- että pieneläimille. Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikkina vuorokaudenaikoina. Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kuitenkin kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole saatavilla yhteistoiminta-alueella.

Tausta ja lainsäädäntö

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluvat myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Kunnat järjestävät eläinlääkäripalveluita usein yhteistyössä naapurikuntien kanssa. Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikille kotieläimille kaikkina vuorokaudenaikoina. Kunnassa voi olla kunnaneläinlääkäreitä, tai kunta voi tehdä palveluista sopimuksen yksityisen eläinlääkäripalvelun tarjoajan kanssa.

Palvelun toteuttaa

Salon kaupunki

Palvelusta vastaa

Salon kaupunki
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 28.2.2023