suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Eläinlääkäripalvelut

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Porvoon ympäristöterveydenhuolto tarjoaa eläinlääkintähuollon palvelut Askolan, Lapinjärven, Pornaisten ja Sipoon kunnille sekä Loviisan ja Porvoon kaupungeille. Pieneläimiä hoidetaan vastaanotolla ajanvarausten perusteella.

Toimi näin

Eläimen mukana on oltava täysi-ikäinen saattaja.

Pidä eläin aina kytkettynä.

Ilmoita etukäteen, jos eläin on vihainen tai hyvin arka. Omistajan on laitettava koiralle tarvittaessa kuonokoppa.

Omistajan on siivottava eläimen aiheuttamat sotkut (esim. oksennus, virtsa tai ulosteet).

Eläinlääkäreillä ei aina ole käytettävissä avustajaa, joten omistajan on pidettävä kiinni eläimestä tutkimuksen ja toimenpiteiden aikana. Jos omistaja ei kykene hallitsemaan eläintään, tulee hänen pyytää mukaan kiinnipitämiseen kykenevä avustaja. Eläimen omistaja on osaltaan vastuussa eläinlääkärin työturvallisuudesta.

Maksa vastaanottokäynti käteisellä, pankki- tai luottokortilla.

Kaikilla vastaanotoilla ei ole vakituisia avustajia tai eläintenhoitajia, vaan eläinlääkärit hoitavat itse puhelinpalvelun ja vastaanottotoiminnan. Jos et saa yhteyttä puhelinaikana, jätä soittopyyntö matkapuhelimeen. Kerro selkeästi nimesi, puhelinnumerosi, eläinlaji ja hoidon tarpeen syy. Eläinlääkäri ottaa yhteyttä vapauduttuaan.

Jos tapaus on kiireellinen, voit soittaa puhelinajan ulkopuolella samaan numeroon. Sieltä saat tiedon, jos on soitettava esim. matkapuhelimeen tai päivystävälle eläinlääkärille.

Anna riittävät taustatiedot eläimestä ja sen oireista.

Kenelle ja millä ehdoin

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole saatavilla yhteistoiminta-alueella.

Tausta ja lainsäädäntö

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluvat myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Kunnat järjestävät eläinlääkäripalveluita usein yhteistyössä naapurikuntien kanssa. Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikille kotieläimille kaikkina vuorokaudenaikoina. Kunnassa voi olla kunnaneläinlääkäreitä, tai kunta voi tehdä palveluista sopimuksen yksityisen eläinlääkäripalvelun tarjoajan kanssa.

Palvelun toteuttaa

Porvoon kaupunki

Palvelusta vastaa

Porvoon kaupunki
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 31.5.2022